Tillfälliga eller fasta fallskyddssystem

Vi monterar fallskyddssystem på alla sorters underlag. Tillfälliga eller fasta system och lösningar helt enligt kundens önskemål.
Det finns egentligen inget rätt eller fel, fallskyddssystemen vi monterar är enligt önskemål från kund och exempelvis hur många personer som samtidigt ska kunna arbeta på systemet.
På uppdrag av Tekniska Verken i Linköping monterade vi ett vajersystem på en betongklack vid Svartåfors vattenkraftverk.
Här önskade kunden ett permanent fallskyddssystem som är över 30 meter långt och flera personer ska samtidigt kunna arbeta på den sträckan utan att varken falla till marken eller ned i vattnet på andra sidan.
Vi löste uppdraget och det enda som krävs tillsvidare för att hålla säkerheten på topp är att vi gör en årlig kontroll och besiktning av systemet.

Systemet är såklart godkänd till användning ett år framåt men vi rekommenderar alltid användaren av systemet att göra en egenkontroll i förbindelse med att man startar upp sitt arbete. Olika fallskyddssystem har olika krav och standarder att följa för att upptäcka eventuella brister som kan åstadkommas från väder, vind eller felanvändning från tidigare användare.
Man ska ha tillit till varandra men uppmuntrar alla till att ta en egenkontroll, oavsett allt från att dubbelkolla så att fallselen sitter korrekt och att hjälpmedel och övriga system ser korrekt ut.
Det är inget krav eller lag som säger att man måste göra en kontroll före användning utan en ren uppmaning och rekommendation från oss.

Kom ihåg, var alltid minst två i arbetslaget när ni arbetar i ett fallskyddssystem eller i fallsele!

Saknar ni utbildning inom fallskydd kan ni läsa mer om det hos och och under fliken ”Fallskyddsutbildning”

Fallskyddssystem
fallskydd
Fallskyddssystem