Yrkesklättring eller industriklättring?

Vi har idag över 15 års erfarenhet av yrkesklättring och höghöjdsarbeten!
Vår karriär inom yrkesklättring startade i Norge inom olja- och gasindustrin. Vi har varit på väldigt många olika plattformar, raffinaderier, båtar som bland annat ägs och drivs av olika aktörer som BP och Equinor. Deras nolltolerans på utrustning och personskador sitter i ryggraden och det är något vi tagit med oss hem till Sverige. Yrkesklättring i Norge har länge varit en populär och säker metod att ta sig till platser där man annars varit tvungen att ha byggställning eller lift. Nu ser vi att ökningen av yrkesklättrare i Sverige blir fler från år till år. Företag och kunder ser också det smarta, miljövänliga och säkra sättet att utföra underhåll på, utan frakt av byggställning eller liftar. 

Vi försöker hela tiden utveckla denna arbetsmetod med yrkesklättring även i Sverige. Både lokalt i Linköping och Östergötland men även i hela Sverige. Vi vet att fler och fler även här ser stora fördelar med denna arbetsmetod som i många fall kan bortse från byggställning, lift och allt dess förarbete som krävs för att ex. spärra av stora områden, vägar eller körfält.
Vi spärrar självklart också av då det är en viktig barriär för oss men vi behöver oftast inte spärra av samma och lika stora områden då vi tar oss fram med handkraft. Vi klättrar upp, ned, åt sidan, genom trånga och slutna ytrymmen. Vi är också vana att agera som räddningslag då vi aldrig utför ett uppdrag utan att ha en räddningsplan.

Med vår erfarenhet, ser vi på uppdrag med lite andra ögon än vad man kanske vanligtvis gör. Inga arbeten utförs utan en riskanalys där det alltid ingår en räddningsplan om någon oförutsett skulle vara framme.

När vi inte hänger i repen så håller vi bla utbildningar inom fallskydd.
Fallskyddsutbildning ska man ha enligt lag om man ska arbeta över 2 meter. I vår utbildning som är både praktiskt och teoretiskt så visar också flera olika metoder och hjälpmedel för att kunna arbeta så säkert som möjligt i höjden.
Där rekommenderar vi också att man återkommer till oss varje år för en kortare uppdatering och eventuella frågor som dykt upp under året.

Årlig kontroll och besiktning av fallskydd är också en viktig del och det ska göras minst 1 gång om året. Lämna in eller skicka era grejer till oss så hjälper vi er med en genomgång och besiktning.

Vi utvecklar och breddar hela tiden vår verksamhet och några av våra affärsområden idag är olja- och gasindustrin, vindkraft, bro och betong, vattenkraft.

Tveka inte att ta kontakt vid eventuella frågor om fallskydd, återförsäljning, yrkesklättring, höghöjdsarbete eller om ni bara är intresserade att veta mer om hur vi arbetar mot att förebygga skador på just er arbetsplats.

Vi finns i Tannefors i centrala Linköping.


Med vänlig hälsning,

Industriklättrarna Sverige AB
Christopher Elvström & Tommy de Groot
+46762903049 +46708541534

Vindkraft